Ta hjälp med fönsterputs

Det är vanligt idag att få ont i sina axlar beroende på ensidiga arbetsuppgifter. Då kan det vara skönt att slippa fönsterputs genom att ta hjälp av proffs.

Lena arbetade som support för företagets kunder under nästan tio år. Var hon sjuk en gång om året så var det mycket. En duktig kollega som man alltid kunde räkna med. Så hon hade alltid sett sig själv. Eller som hennes bästa vän skulle ha sagt, att hon hade ett så stort bekräftelsebehov att hon aldrig kunde säga nej.

De orden var nog menade som en lite gliring men Lena tog det som en komplimang. Så för några månader senare hade det som hon aldrig trott skulle hända hänt. Hon hade fått en inflammation i sin axel och det tog många veckor innan det gav med sig. Efter det märkte hon att hon var betydligt känsligare i axeln än innan.

Nu stod hon inför vårens fönsterputsning, något som hon vanligen såg fram emot. Tyckte att det var terapeutiskt. Men denna gången oroade hon sig för att axeln inte skulle stå pall. Föräldrahemmet hon tagit över hade tjugo fönster, vilket var en hel del när det kom till att putsa dem för hand.

Fönsterputs utan besvär

Efter att ha putsat köksfönstret fick hon se sig besegrad då axeln började ömma rejält. Hur skulle hon nu lösa problemet? Huset kunde inte ha smutsiga fönster hela sommaren. Det var helt otänkbart. Det var då hennes dotter kom med ett förslag som inte skulle ha intresserat henne ett år tidigare.

Först hade hon tänkt att det skulle bli alltför dyrt. Dessutom ville hon inte ha folk som jobbade i hennes hus under flera dagar. Men dottern övertygade henne om att kontakta ett företag som jobbade med fönsterputs i Åkersberga. Till sin förvåning var priset de kunde ge henne mycket förmånligt då hon kunde använda rutavdraget.

Firman kom en tidig morgon och satte igång med jobbet med det samma. Hon såg att de gjort de första fönstren snabbt och passade på att syna dem när fönsterputsaren arbetade på andra sidan på huset. Hon hade förväntat sig slarv med den snabba hanteringen men fönstren var perfekta. Inte en fläck fanns att finna. Det här var nog inte så dumt ändå.