Säkra metoder inom plastikkirurgi

Nämner man ordet plastikkirurgi så ryggar många tillbaka och tänker sig stora, konstgjorda bröst, stora näbbliknande läppar och ansikten som ser groteska och konstiga ut. Man förflyttas tillbaka till de dagar då plastikkirurgin var ny, då metoderna och behandlingarna var osäkra och då man – helt enkelt – inte hade samma breda kunskap om den mänskliga kroppen som man i dagsläget har.

Ett visst mått av sanning finns det också i att vissa personer ser på plastikkirurgi med sådan stor skepsis – det finns otaliga exempel på när något gått snett och dessutom ska man också lägga till i beräkningen att många ingrepp också är självvalda. Med detta menar vi att många av de ingrepp vi nämnde ovan faktiskt är något som önskats av patienten i fråga och som man av den anledningen inte kan klandra den kirurg som hållit i kniven.

Med allt detta sagt och först till protokollet så kan vi här återvända till pudelns kärna och med detta menar vi att man i dagsläget kan vända sig till en kirurg och få ett både säkert och prisvärt jobb utfört; ett jobb som inte kan märkas med blotta ögat för en utomstående och ovetande person.

Genomför man exempelvis en ögonlocksplastik så kommer inte detta att synas på samma sätt som om man gjort ett lyft av sina bröst – däremot kommer det att synas i form av att personen i fråga ser yngre, piggare och fräschare ut. Precis det som man vill uppnå om man vänder sig till en plastikkirurg för en behandling.

I ett samhälle där allt större vikt och fokus sätts på hur man ser ut så har också plastikkirurgi fått spela en allt större roll och därför tänkte vi här nedan – utan några moraliska pekpinnar tipsa om tre stycken spännande metoder som man tryggt kan luta sig mot.

  • Ögonlocksplastik. Detta nämnde vi ovan. Åldrande sätter sig främst kring ögonen och här kommer ögonlocksplastik som en räddande ängel för många personer. Genom ett enkelt snitt så tar man bort överflödig hud och fett och man slätar ut rynkorna som sätter sig runt ögonen. Ögonlocksplastik är ett mycket prisvärt sätt som dessutom inte har alltför lång konvalescenstid inblandad i sig. Det vill säga; har du genomfört en ögonlocksplastik så kan du redan efter några dagar återvända till ditt arbete. Dock; detta kan innebära att du måste gå omkring med en svullnad kring dina ögon och därför kan det vara en god idé att sjukanmäla sig lite längre – om du vill hålla detta ingrepp hemligt vill säga. 
  • Botox. Att injicera botox i läppar och i pannan ger ett ungdomligare och friskare utseende och har i dagsläget förvandlats till lite av en trend bland främst yngre tjejer. Se till att du verkligen vänder dig till en riktig plastikkirurg för din botoxbehandling – i och med den stigande populariteten så har också antalet skojare som erbjuder sina tjänster ökat markant.
  • Ansiktslyft med trådar. En behandling med sitt ursprung i Ryssland och som via Paris, New York och London äntligen kommit till Sverige. En perfekt metod där man med hjälp av Aptos-trådar (som bryts ner av kroppen) lyfter huden så att rynkor och annat försvinner. En säker metod som dessutom ger minimal konvalescens och heller inga blånader efteråt – till skillnad då mot ögonlocksplastik. Får vi här spå lite grann så kommer ansiktslyft med trådar snart att vara den allra populäraste metoden på marknaden i Sverige.