Tips till dig som vill ha fina tänder och ett vackert leende

Så klart man vill ha ett vackert leende med fina och vita tänder, men frågan är hur får man det? Det finns flera saker man kan göra och en sak är att sköta sin dagliga rengöringsrutin ordentligt.

Drömmer du om fina vita tänder men undrar hur du ska lyckas med det? Det finns saker man kan göra dagligen för att få finare tänder. Det man först och främst ska se över är hur pass bra man sköter rengöringen av tänderna. Borstar du i minst två minuter och använder du tandtråd? Just dessa två moment är det väldigt viktigt att du gör varje dag, både morgon och kväll. Och fuska inte med tiden, utan låt det gå två minuter.

För dig som har svårt att hålla koll på tiden så kan en eltandborste vara ett bra inköp eftersom det finns de som talar om för dig när två minuter har gått. Det är också viktigt att du går till tandläkaren regelbundet. På så sätt har du bra koll på dina tänder och kan undvika framtida problem.

Vad du äter spelar roll

Vad du stoppar i munnen varje dag är avgörande för hur dina tänder ser ut, så det kan vara bra att se över dina matvanor. Kaffe och rödvin har verkligen förmågan att missfärga tänderna, så försök att minska på dessa drycker eller sluta gärna helt. Socker är en annan bov som får karies att härja i din mun och detta leder till hål i tänderna. Läs mer om tandläkare på denna hemsida: solnadental.se