Jobbet som tandkonstnär i Malmö

Den som skapar tandimplantat har såväl konstnärliga som funktionella kunskaper i sin ryggsäck. Det gäller att få en tand som passar in med dina övriga tänder och som fungerar som den ska.

Det är inte helt lätt att vara den som arbetar med att skapa nya tänder till någon som tappat en eller flera. Du ska skapa starka och funktionella tänder som dessutom ska passa i form och färg med övriga tänder. Meningen är att patienten ska kunna fortsätta sitt liv med samma funktion och utseende som innan tanden försvann. Och det kan vara ett mycket utmanande arbete att utföra. Därför bör du vara både tekniskt bevandrad och även ha ett stort konstnärligt sinne så att du kan se alla tandens linjer och även pricka rätt gällande nyansen.

Nära till att träffa patienten

Även om det idag finns möjlighet att arbeta på distans så är det klokt att finnas nära dina patienter. De som arbetar som specialister på tandimplantat i Malmö bör kunna träffa patienterna för att kunna skapa och prova tänderna så att de passar perfekt. Detta är svårt att göra om du bor långt ifrån där dina patienter finns.

Som patient är det också lättare att kunna få träffa och prata med den som ska skapa den nya tanden. För det kan vara så att den tappade tanden inte var optimal. Den kanske var för bred eller för hög och nu finns det en möjlighet att få en tand som passar på alla sätt.