Trött på problem med att tugga?

Många besväras av värk i käken. Det är inte ovanligt att problemen finns i tändernas placering. Snedställda tänder kan göra att det blir svårt att tugga och då spänner man käken på fel sätt.

För många är snedställda tänder främst ett kosmetiskt problem. Man vantrivs med att tänderna sitter för brett isär. Man tycker att krokiga och skeva tänder ser oattraktivt ut och vill helst bara dölja sina leenden. Det är tråkigt men det är sant.

I vår kultur associeras dåliga tänder med ohälsa och dåliga vanor. I själva verket kan det bero på många orsaker, inte minst olyckshändelser. En mindre cykelolycka kan resultera i avslagna tänder och stora problem senare. Där följer också lätt problem med att tugga och den ovan nämnda värken efter.

Invisalign botar både estetiskt och medicinskt

Idag behöver ingen gå omkring och må dåligt över problematiska tänder. Inte heller är behandlingen smärtsam längre. Ingen kan heller se att du är under behandling – de genomskinliga skenorna är inte synliga. Under behandlingen regleras dina tänder bit för bit.

Man tar fram en rad skenor som byts med jämna mellanrum. Efter en tid har tänderna antagit sitt rätta utseende. Då behöver du bara en så kallad retainer som förhindrar att tänderna återigen börjar växa fel.

Kontakta proffs på Invisalign i Göteborg. Tillsammans går ni igenom proceduren och dina tänder blir undersökta inför behandlingen. Sedan får du din första skena och kommer in med jämna mellanrum för att byta modell. Snyggt, hygieniskt och med ett lysande slutresultat.