Snabb och smidig däckverkstad i Uppsala

Två gånger om året måste man skifta däck på bilen om man vill kunna köra den året om. Med hjälp av en däckverkstad i Uppsala går däckbytet snabbt och smidigt.

Under vinterhalvåret är det lag på att man måste ha vinterdäck eller dubbdäck på sin bil. Enklast är att låta en däckverkstad skifta däcken. Det går snabbt och man slipper själv att handskas med tunga och smutsiga däck. Men framförallt kan man vara säker på att däcken monteras korrekt och att mönsterdjupet är tillräckligt.

Vinterdäck måste ha ett mönsterdjup på minst 3 millimeter och sommardäck på 1,6 millimeter.
Men däcken får gärna ha större mönsterdjup än så eftersom det gör att de får bättre fäste och bilen blir säkrare. Sommardäck är bredare än vinterdäck vilket gör att de bättre trycker undan vatten på våta vägbanor. Vinterdäck är smalare för att de lättare ska sjunka ner i snö och få fäste.

En däckverkstad kan hjälpa till med att hitta rätt däck

Att köra med däck som är slitna och inte har tillräckligt mönsterdjup är olagligt och kan leda till böter och att man får körförbud på bilen. När man kontrollerar mönsterdjupet på ett däck måste detta göras runt hela däcket. Är mönsterdjupet för litet på något ställe måste man köpa nya däck.

För den som behöver köpa däck i Uppsala är det smidigast att vända sig till en däckverkstad. De kan hjälpa till att hitta rätt däck till bilen och den typ av vägar som man mestadels kör på. En däckverkstad brukar också kunna erbjuda magasinering av däck i tempererade lokaler. Däck ska nämligen helst förvaras hängande, men också förvaras svalt och mörkt.